Rahasia leungitna beurat gancang sanggeus 40 taun

Kumaha pikeun ngurangan beurat hiji masalah urgent pikeun awewe sakabeh umur. Euweuh urusan sabaraha ditimbang sex fairer, masih desirable pikeun ngurangan jumlah dina skala nu lega. Jeung umur gancang leungit beurat – teu hiji tugas gampang. Naha ieu lumangsung ieu? Ieu alatan kanyataan yén sanggeus 30 aya panurunan dina métabolisme, neraskeun di umur ieu hirup nurutkeun kabiasaan heubeul jeung taat ka salah menu, anjeun inevitably datang ka gain beurat. Tuluy leungit kumaha beurat sanggeus 50 taun (40, 30)? Eta jawaban pikeun patarosan ieu jeung fokus artikel ieu.

Ciri organisme

leungit kumaha beurat

Dina raraga pikeun bener jeung rélatif gancang ngawitan leungit beurat, hal anu penting pikeun ngarti kumaha awak wanoja sacara sanggeus 40. Jeung pangaweruh téh kakuatan.

Jadi disusun ku alam nu sanggeus umur nu tangtu awak bisa henteu deui beroperasi dina mode sarua nu sababaraha taun ka tukang: hiji kanyataan well-dipikawanoh – sanggeus 30, unggal 10 taun, métabolisme ngurangan rata-rata ku 10 %. Salian métabolisme jeung ngurangan konsumsi énergi. Enya, wanoja ngabogaan loba ngalakukeun dina tegalan, tapi hal anu teu jadi gampang tarik kaluar ti nu imah sahenteuna pikeun biasa leumpang. Kaayaan anyar pikeun awak, kabiasaan heubeul – kalori teu boga waktu pikeun kaduruk, salaku logis hasil masalah kaleuwihan beurat.

Ngakeuheulkeun kaayaan anu ayana kasakit nu ogé mangaruhan métabolisme jeung kaséhatan Umum. Kaleuwihan beurat jeung diet goréng nambahkeun ka nu geus dibeuli bouquet sababaraha kasakit, saperti aterosklerosis, nyeri joint, diabetes jeung saterusna.

Awak wanoja sacara sanggeus 40 taun merlukeun pamakéan sapopoé leuwih caiti anjeun dipikaresep dipaké pikeun. Ieu téh hiji point anu kacida penting, sabab dehydrated awak bisa ngabalukarkeun sagala rupa masalah jeung awak. Diet bisa ngawengku jumlahna ageung protéin jeung vitamin (utamana kalsium), ti pamakéan lemak jenuh jeung jumlahna ageung karbohidrat leuwih hade ka abstain.

Visi jeung kaleuwihan beurat

Pon tambahan ieu dipikawanoh boga sababaraha konsékuansi négatif. Jeung, salaku tétéla, visi kabur. Modern panalungtikan geus ngungkabkeun yén kaleuwihan beurat anu jadi alesan komo leungitna visi alatan kanyataan yén tingkat getih tina radikal bébas dina hal ieu ngaronjat sacara signifikan, jeung maranéhanana boga dampak negatif dina panon. Sajaba ti éta, aya hiji panurunan dina jumlah pigmén anu ngajaga panon ti éfék ngabahayakeun.

Ieu di handap ranté: kaleuwihan beurat sabab diabetes, anu dina gilirannya mangrupa alesan naha visi téh deteriorating, jeung geus ancur rétina.

Jaringan adiposa bisa tumuwuh komo dina orbit, kukituna ngaronjatna pressure aya, jeung salaku konsekuensi a deteriorating eyesight.

Sékrési éstrogén – sejen konsekuensi perlu pon. Kumaha bisa mangaruhan visi? Salaku hasil saperti luncat hormon hiji risiko radang pembuluh getih, kaasup dina panon.

Diet jeung puasa poé

Ieu item merlukeun perhatian husus. Lila dipikawanoh nu kalaparan teu mantuan leungitna beurat, sabalikna bener. Kaku diet ngangsonan awak jang meberkeun ngurangan tingkat métabolisme. Tambahkeun ka nu kanyataan yén jeung umur pikeun meunangkeun leupas tina lemak janten leuwih hese (alatan nurunkeun of the sunda), urang meunang teu ngan futility saperti satengah-starved poé, jeung komo leuwih gain beurat. Ku alatan éta, ladies dear, aya kalana diuk turun dina hard diet jeung mangka warung kaluar, ulah heran nu "teu beurat mana".

Pikeun leungit beurat gancang, gampang jeung alami bakal teu digawe. Kudu boga kasabaran pikeun ngalakukeun bener sarta lancar.

Pangaruh faktor psikologis

kaleungitan beurat sanggeus 40

"Naha teu leungit beurat?" jawaban pikeun patarosan ieu teu ngan geus fisiologis sabab. Psikologis tukang langsung mangaruhan beurat. Méré pisan conto hirup. Dina kaayaan cinta pon bisa ngaleungit ku sorangan. Naon alesanana? Eta sacara basajan: cinta brings anyar dipikaresep dina kahirupan, ningkatkeun vitalitas, jadi kudu leuwih jeung leuwih énergi, nu dicokot tina nu teu dihoyongkeun cadangan lemak.

Kacindekan di handap ieu anjeun bisa nyieun hiji hal anu penting pikeun ngajaga rasa hirup jeung terus manggihan nu anyar markisa. Status ieu bakal mantuan pikeun meunangkeun leupas tina kaleuwihan beurat.

Aturan dasar leungitna beurat sanggeus 40

Jadi, di mana pikeun ngamimitian jeung naon nu kudu mayar perhatian ka isu leungitna beurat awewe geus pindah ti hiji paéh titik?

Hal kahiji anjeun kudu ngalakukeun ieu konsultasi dokter anjeun (endocrinologist, gynaecologist). Naha? Pikeun ngamimitian robah kudu ti pangjerona arahna diri. Lamun aya nu mana wae pelanggaran dina tingkat hormonal, no diet jeung healthier menu moal mantuan anjeun. Ku alatan éta, kahiji sakabeh, pastikeun teu aya saperti masalah kaséhatan.

Saterusna ngarahkeun anjeun gaze sapopoé anjeun menu jeung radikal ngarobah biasa sistim asupan. Nu anyar diet perlu turutan aturan di handap ieu:

  • Anjeun kudu refrain ti dahar goreng jeung lemak. Eta leuwih hade pikeun leuwih resep pindang jeung steamed produk. Anjeun oge bisa panggang hidangan, tapi tanpa pamakéan minyak (kalawan ngagunakeun kertas husus, foil atawa Mat).
  • Dahar kudu ditilik bijaksana jeung bener. Hal "teu leungit beurat" lumangsung lamun aya no diet. Jadi pastikeun anjeun dahar unggal 3 — 4 jam, dina hal ieu, métabolisme bakal diteundeun di tingkat ditangtoskeun pikeun sakabeh poé gantina jumping di lamun dahar jarang.
  • Bagian kudu leutik ku kituna teu overload awak, kaasup pankréas.
  • Pikeun leungit beurat sanggeus 40 taun, teu merta lengkep méré nepi manisan. Suffice pikeun ngurangan konsumsi gula. Teu aya korban jiwa, hiji seukeut tampikan gula baris ngaronjatkeun sacara signifikan résiko kagagalan.
  • Nuliskeun dina menu pangan jeung indéks glycemic low jeung ngaleutikan konsumsi luhur. Naon indéks glycemic? Dina watesan sederhana, ngarupakeun ukuran tina kumaha gancang karbohidrat nu dicerna jeung kumaha gancang eta naek gula getih. Nu leuwih leutik indéks ieu, leuwih nyaman keur awak prosés nyerna dahareun.
  • Sakumaha anu geus disebutkeun, nu diet kudu fokus dina protéin jeung karbohidrat kompléks.
  • Ulah poho ngeunaan cai. Kudu nginum teu lamun kuring hayang, sabab sok. Ngarasa haus anu tanda dehidrasi. Ieu téh utamana penting pikeun nyingkahan ieu awewe sanggeus 40. Jadi, lalajo pikeun pamakéan sapopoé kira-kira 2 liter cai.
  • Menu anjeun kudu di antarana nyatu bungbuahan sarta sayuran, produk susu. Coba dahar kurang daging tapi leuwih lauk jeung kadaharan ti laut.
  • Teu perlu buru. Nyokot hidangan for urangna 20 menit tanpa keur kacau ku nanaon (TV, buku, komputer, jsb.). Dahar sadar, anjeun bakal wareg leuwih gancang.
  • Upami anjeun keur ningali kalori, urang nyarankeun anjeun cicing di kira-kira 1.500 Kalori poean. Eta teu hese pikeun ngawatesan sorangan ka 900 Kalori, tapi ulah poho naon konsékuansi geus ieu menu.
  • Aturan "teu dahar sanggeus 6" nyaeta salah. Hal anu penting anu pamungkas tepung ieu 3 jam saméméh waktu sare. Dina kasus ekstrim, anu beunang hiji jam saméméh waktu sare inuman sagelas yogurt.

Diet ditangtoskeun anu teu ngurangan jumlah dahareun nu ngarobah kualitas anak.

Dimimitian dahar katuhu, teu nyangka parobahan langsung, awak perlu waktu pikeun output akumulasi produk ti racun ngabahayakeun. Pikeun mantuan manéhna di ieu kucara nyaluyukeun saluran cerna.

gizi ditangtoskeun

Jeung pamungkas (teu saeutikna) item – aktif posisi dina kahirupan. Olahraga kudu jadi bagian integral tina kahirupan anjeun. No salah ieu forcing anjeun pikeun ngajalankeun unggal poé 10 km (nu bakal jadi goréng), upami anjeun teu hoyong. Bisa enroll dina ngojay, tari, jasmani jeung saterusna. Seleksi ayeuna agung, unggal awéwé bisa manggihan hiji hal anu bakal nyugemakeun. Pikeun leungit beurat sanggeus 40 taun, hal anu penting pikeun antarana di anjeun rezim latihan jeung sahenteuna 2-3 kali saminggu.