Diet aturan pikeun leungitna beurat pikeun awewe: menu pikeun saminggu

Unggal awéwé sooner atawa saterusna nyanghareup hiji kaayaan di mana manéhna urgently kudu meunangkeun leupas tina sababaraha pon tambahan.

Dina hal ieu bisa mantuan diet saimbang pikeun leungitna beurat pikeun saminggu, nu, kontras jeung mono-diet, nu ruksakna awak ka panawaran moal leungit kaleuwihan beurat bakal mantuan.

menu pikeun leungitna beurat awewe

Prinsip dasar tina diets pikeun leungitna beurat pikeun awewe

Leungit beurat dina hiji periode pondok waktu, awewe kudu ngawates asupan lemak.

Poé ieu anjeun bisa dahar teu leuwih ti 25 gram lemak. Ieu téh desirable yén manéhna teu dina awak teu ti dahareun, jeung séndok minyak lauk, inuman dina hiji burih kosong. Lamun minyak lauk hubungan anu goréng, mangka eta bisa diganti ku alam minyak sayur saperti kedele, sunflower. Séjén pangan lemak jeung masakan kudu kaasup ti dahareun.

Di antarana nyaéta:

  • sausages;
  • kacang;
  • minyak;
  • margarin;
  • mayonnaise;
  • lemak sato asal;
  • muih jeung pastries.

Saperti wangenan lemak dina hiji minggu teu ngan nyepetkeun prosés meunang leupas tina kaleuwihan beurat, tapi ogé pikeun awak pikeun jadi mangpaat.

Lian prinsip diet leungitna beurat awewe ngawates konsumsi karbohidrat. Urang dirawat kawas amis gula, madu, permen, jeung gurih – roti, cereals. Lamun dina kasus gurih variétas masih mungkin, asumsi ka menu, ti amis geus nyerah lengkep. Produk kawas susu, nu diet kudu ngaganti séjén produk susu jeung low – lemak yogurt, yogurt, kiju pondok, whey.

Geus ogé ngaluarkeun ti diet nu mana wae nu probatissimi produk, nu biasana ngandung loba kalori jeung pengawet, jeung maranehna attenuante awak pikeun nanaon. Di antara produk saperti:

  • chip, crackers jeung snacks séjén;
  • pasta;
  • nu mana wae nu canned dahareun, kaasup rangkep juices;
  • dahareun gancang.

Saeutik demi saeutik kudu nyieun transisi ka dahareun jeung prioritas masakan ti sangu coklat, oatmeal, kacang panjang.

Perhatian husus kudu jadi modal pikeun komponén ieu tina diet, saperti protein, nu penting pisan pikeun otot awak manusa. Cukup protéin dina awak teu mucunghul rarasaan kacapean, lemah. Dina raraga pikeun ngitung laju poean protéin, balikeun beurat dina kilogram ku jumlah 1.6. Hasilna bakal jumlah nu dipikahoyong, nu kudu taat salila diet.

Menu tata pikeun 7 poé diet

Conto bener menu pikeun awewe diet, nu bisa ngaleungitkeun kaleuwihan beurat tanpa compromising kaséhatan nyaéta pikeun ngagabung beunang pangan dibikeun kalori unggal plato.

Pikeun unggal 7 poé, anjeun kudu milih salah sahiji nu ngusulkeun breakfasts, Lunches jeung dinners. Unggal tepung téh hiji diet saimbang, aturan nu sasuai of dahareun ngagabungkeun.

Sasarap pilihan 7 poé:

  1. A bagian leutik tina salad 160-200 g, a Cup of yogurt, sapotong roti sakabeh-sisikian.
  2. 100-150 gram oatmeal atawa gandum buckwheat, 300 g tina rupa-rupa berries jeung green tea, jeung hiji spoonful madu.
  3. Low-lemak kiju pondok 200 g cream haseum jeung minimum eusi lemak, supplemented jeung berries ti 200 nepi ka 300 g jeung buah stewed.
  4. Omelette 2 endog jeung greens, 2 roti rye, jus jeung Apple pikeun dessert.
  5. Sayur salad, 1-2 endog pindang, roti jeung green tea.
  6. Oat bubur jeung kismis, 1 lemes-endog pindang, Cangkir yogurt.
  7. Nu mana wae nu buckwheat pilihan (gandum, oat, oat) kalayan porsi buah 300g, tea héjo atawa compote tina bungbuahan garing.

Pilihan hidangan salila 7 poé:

  1. Sup jeung sayuran, nu kadua – bubur dina cai jeung hayam cutlet, steamed jeung hiji sisi salad.
  2. Sup sayur dina low-lemak kaldu hayam, anjeun bisa dahar 2 loaves, nu kadua sereal bubur jeung hayam pindang jeung inuman sagelas alam jus oranyeu.
  3. Nu borsch resep vegetarian 2 sereal roti, bagian kentang salad.
  4. Lauk chowder low-lemak spésiés lauk, hiji bagian tina pindang béas coklat jeung steamed sapi cutlet, salad sayur ti kol, wortel jeung spring greens, green tea tanpa gula.
  5. Hayam sup, hiji nyiksikan tina sakabeh-sisikian roti (leutik), kadua kulub pasta durum grind low-lemak kiju, sprinkle jeung bumbu, nyieun nullam consectetur-bonténg salad. Nginum sagelas unsweetened compote buah.
  6. Sup sayur di vulputate sup, sababaraha crispbread, sereal jeung dada hayam, cucumis-kol salad jeung tea tanpa gula.
  7. Acidus crepito cream of sup supa (kudu milih lemak low produk), pikeun kahiji nyiapkeun muih sangu pikeun kadua kulub nu kentang, nyieun nu mana wae sayur salad jeung tea.
menu pikeun leungitna beurat awewe pikeun 7 poé

Dinner pilihan 7 poé:

  1. Masak lauk atawa hurang dina jumlah 300 g., nunda eta dina sayur a bed of steamed brokoli, kacang héjo, zucchini jeung ditambah bumbu jeung uyah laut. Tea tanpa pangamis.
  2. Nanaon nu dijieun bubur jeung cai jeung uap hayam cutlet jeung compote.
  3. Pindang dada hayam jeung salad sayur, héjo tea.
  4. Bubur béas jeung ditambahkeun sayuran – green kacang, brokoli, wortel, kacang, peppers, Cangkir yogurt.
  5. Porsi non-lemak kiju, anjeun bisa nambah saeutik cream haseum, kol salad, greens jeung cucumbers – bagian 300 g, tea tanpa gula.
  6. Salad jeung buah paporit, diasah jeung yogurt low-lemak, sarta tea atawa compote.
  7. Masak omelette perancis jeung tomatoe, greens jeung keju, dahar 1 oranyeu jeung inuman sagelas kefir jeung minimum kandungan lemak.

Lamun nu mana wae nu lima-sex-tempus hidangan di antara hidangan utama, anjeun bisa nambah snacks ieu:

  • pondok kiju jeung buah;
  • 2 endog – lamun poé dina hidangan séjén no endog;
  • 100-150 g tina berries seger jeung sababaraha crackers;
  • 30 g kacang;
  • yogurt jeung bungbuahan;
  • buah naon wae ka milih ti, komo diidinan pikeun dahar cau;
  • a Cup of yogurt, roti rye.

Dina ieu diusulkeun porsi keur Sarapan, dahar beurang jeung dinner bakal kudu ngurangan, ideally pikeun ngurangan dina 2 kali.

Pilihan salah-a-poé diet jeung ngaronjat jumlah protein dina diet

1.Sasarap: flax buckwheat - 1 Cup buah nu mana wae nu, alternatif – roti sakabeh-sisikian jeung suuk mentega jeung buah.

2.Dahar beurang: salad Lezat ti bahan saperti: Romen, keju embe, bonténg, alpukat, sunflowers siki, sayur lada sup vegetarian jeung hiji nyiksikan roti.

3.Snack: grated wortel, hummus – teu leuwih ti 5-6 sdm kentang atawa homemade chip kentang tanpa uyah.

4.Dinner: Protéin masakan on a bed of greens jeung salad sayur. Antara non-standar jeung mahiwal sumber protéin nyaéta:

  • bodas variétas komérsial lauk;
  • scallops;
  • bebek;
  • venison;
  • lean bagian daging sapi dina grill;
  • lentils;
  • pace;
  • kiju;
  • Pinto kacang;
  • domba;
  • endog;
  • steak ti susu sapi.

5. Pikeun dessert, anjeun bisa dahar nepi ka 30 gram poék coklat, dipanggang apel jeung kayu manis.

Mun anjeun hayang, jeung pendekatan skillful jeung implengan menu nu mana wae nu diet bisa jadi teu nyieun metot jeung variatif. Leuwih ti éta, diusulkeun pilihan anu cukup fleksibel jeung mibanda gede larangan dina produk.

Aspék penting gizi pikeun leungitna beurat pikeun awewe

Bener dipilih menu ngan bagian sukses. Ka bener sukses pikeun leungit beurat jeung diet ieu, anjeun kudu nuturkeun aturan nu tangtu:

  1. Teu dahar saméméh waktu sare. Ideally pamungkas tepung kudu teu saterusna ti 2-3 jam saméméh waktu sare.
  2. Jalma anu bisa boast alus teuing willpower dina perkara ngarengsekeun dahar ti dahar permen jeung confectionery, sakuduna saeutikna ngaleutikan jumlah maksimum eta.
  3. Unggal poé awewe kudu dahar teu leuwih ti 1500 kcal. Tapi maranéhanana jumlah teu kudu teuing pikeun ngurangan beunang baku dina nu nu leuwih leutik sisi ku 200-300 kalori. Hal ieu sabab awak dina kaayaan stress alatan leutik intakes dina awak, bakal mimiti ngumpulkeun lemak, tapi prosés kalah beurat eureun.
  4. Pastikeun anjeun nyieun waktu keur aktivitas fisik. Terpadu pendekatan – gizi ditangtoskeun jeung latihan baris mantuan gancang ngahontal nu dipikahoyong hasilna. Anjeun bisa ngamimitian jeung ngajalankeun isuk atawa nganjang ka gym 2-3 kali minggu. Diputer olahraga bakal mantuan ngawangun massa otot jeung bentuk éndah silhouette.
  5. Ieu téh perlu pikeun nyingkahan stress. Ditéang jeung diet a tegangan saraf bakal méré loba nu negatif gede cerminan dina kaséhatan. Jeung stress mindeng hiji kasempetan ka dahar bener, jeung dina jumlah badag. Kudu coba pikeun meunangkeun kaluar ti stress cara nu sejen, lamun manéhna nyaéta bisa dilawan.
menu pikeun leungitna beurat awewe pikeun 5 poé

Dasar gizi saran:

  • bahan penting kudu protein endog, low-lemak daging;
  • diet kudu hadir bungbuahan sarta sayuran;
  • anjeun kudu dahar hidangan leutik 5-6 kali sapoé;
  • anjeun kudu nyimpen nginum rezim – inuman poean 1.5-2 liter cai dimurnikeun tanpa gas;
  • mundur sahenteuna samentara ti diet inuman alkohol.

Lamun anjeun nuturkeun ieu aturan basajan, urang bisa nempo kumaha dina waktu anu singget lemak bakal mimiti leungit bentuk.

Skala dina diet ieu – teu indikator utama.

Upami anjeun gaduh jumlah badag tina protéin jeung aktip latihan baris ngaronjatkeun massa otot, nu kira leuwih ti lemak. Ku alatan éta, urang kudu fokus dina katingal jeung ngarasa.