Gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat. Panggih jeung diet sehat

Masalah kaleuwihan beurat mindeng tetep unresolved komo sanggeus suksés leungitna beurat dina diet hiji. Memang, dina kalolobaan kasus, leungit pon gancang datang deui. Gizi sakuliah dunya ngaku yén jeung ieu tugas di 100% bisa nanganan ngan transisi a diet sehat jeung imbang. Naon a diet sehat jeung kumaha pikeun meunangkeun leupas tina kabiasaan dahar bad, anjeun bakal diajar ayeuna.

Panggih jeung gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat

Prioritas kahiji tina diet saimbang teu ngan meunang leupas tina kaleuwihan beurat jeung ngajaga hiji gambar dina bentuk, tapi ogé pencegahan loba kasakit serius. Hal ieu dibuktikeun yén konsumsi kaleuleuwihan junk dahareun bisa ngabalukarkeun di handap ieu kasakit:

  • diabetes mellitus;
  • gagalna jantung;
  • tekanan getih luhur;
  • masalah tina saluran cerna;
  • kanker;
  • sirosis ati jsb.

Ku alatan éta, alihan ka pangan cageur teu ngan nyadiakeun anjeun sareng hiji beurat normal, tapi ogé ningkatkeun "limit" kaséhatan dina awak. Salaku fundamental truths nu diet katuhu di antarana di handap ieu.

  1. Pecahan daya. Hartina, bagian leutik (250 gram) nepi ka tujuh kali sapoé. Ieu metoda hidangan bakal nyadiakeun satiety, mantuan nyegah perasaan lapar, moal manteng burih jeung nyegah overeating. Upami anjeun gaduh lila poé di karya jeung teu aya waktu keur sering hidangan, mawa dahareun ka karya pikeun gancang ngeunaan kacamatan. Contona, sampurna cau, yogurt, kiju, sakabeh sisikian roti jsb. Poho ngeunaan panengah hidangan jeung gulungan, kadaharan gancang, kadaharan canned, biskuit jeung tea jeung manisan séjén.
  2. Nengetan husus ka peuting tepung. Pikeun dinner kudu pisan cahya, jeung hidangan dilaksanakeun teu saterusna ti dalapan jam dina malem.
  3. Hiji bagian penting tina unggal tepung kudu sayuran seger, bungbuahan jeung berries. Hubungan maranéhanana jeung kadaharan séjénna dina piring kudu 50/50. Coba pikeun milih ngan produk usumna. Ti antarana anjeun bisa meunangkeun nu paling penting pikeun fungsi normal awak vitamin jeung mineral.
  4. Nyaéta fardhu ayana di diet sapopoé tina cereals. Kalolobaan eta fungsi minangka sorbents jeung nu hiji cleanser gede pikeun peujit. Daptar paling hade dipake cereals antarana sereal, gandum, sa ' ir, gandum, jagong jeung millet. Maranehna anu pangalusna dikonsumsi di Sasarap.
  5. Di antarana dina poean menu, sakeupeul kacangan, atawa siki. Pangan ieu beunghar lemak cageur, gampang digestible protein nabati, kalium. Tapi teu overdo eta. Lima sakabeh kacang atawa tilu puluh gram unshelled atah siki sunflower bakal cukup.
  6. Produk susu (susu, curd, kiju, susu haseum jeung kentel) mangrupakeun sumber alus teuing tina protéin, kalsium jeung baktéri mangpaat pikeun ngajaga cageur microflora di gut nu. Meakeun produk ieu sahenteuna sababaraha kali saminggu.
  7. Niténan nginum rezim. Cai poean kudu jadi ingested sahenteuna dua liter. Jeung pikeun nyadiakeun "service" saluran pencernaan, teu perlu pikeun ngumbah turun hidangan a, leuwih alus pikeun nungguan hiji jam satengah. Tuluy murni non-carbonated cair bakal jadi sumber mineral jeung cleanse peujit.
  8. Ngaganti luhur-kalori pangan low-kalori jeung mastikeun diet poean teu ngaleuwihan 2000 kal.
  9. Buah ieu pangalusna dikonsumsi ka 16 jam. Jadi maranehna leuwih alus digestible jeung bakal mawa anjeun mangpaat leuwih.
  10. Ulah poho ngeunaan daging, jangjangan jeung lauk. Protéin sato nu dibutuhkeun ku awak pikeun ngawangun sél anyar jeung jaringan. Tapi, eta mah teu perlu ka ngaleuwihan diperlukeun rate per poé ngan 60 gram. Jeung bener nunda zat ieu dina awak, anjeun kudu ngabagi jumlah perlu protein dina bagian sarua ti 10 nepi ka 30 gram per hidangan. Contona, 15 gram bisa didahar di Sasarap (hiji endog pindang, bubur, hiji nyiksikan tina keju), 25 pikeun dahar beurang (130 gram asak hayam + sereal), 15 — leuwih dinner (100 gram lauk + salad sayur) jeung 5 — salila hiji snack (Cangkir yogurt). Inget, kurangna protéin dina awak anu detrimental pikeun kaséhatan sakabéh sakabeh manusa sistem jeung ngabalukarkeun sepuh prématur kulit, jeung anak kaleuwihan ngabahayakeun ginjal, ati, jantung jeung saluran pencernaan.
  11. Coba salaku loba nu jéntré pikeun uyah hidangan anjeun. Perlu uyah anjeun bakal meunangkeun ti sayuran jeung bungbuahan. Jeung kaleuwihan tina ieu mineral nyumbang ka ingetan cairan dina awak. Make rempah alam jeung bumbu. Jeung pikeun salad ganti baju sampurna jeung jeruk nipis.
  12. Tangtu, boga ka abandon nu paling ngabahayakeun pikeun gambar jeung kaséhatan produk daptar nu anjeun bakal manggihan di handap.
produk-pikeun-beurat-leungitna

Diet gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat: naon anu bisa sarta kudu aya sok

Di handap ieu daptar produk kudu jadi dasar pikeun anjeun permanén diet. Nyaeta, replenishing saham dahareun di fridge, hal kahiji anjeun kudu meuli ka hareup.

  1. Lean (skinless), daging pedet, kelenci, hayam, bebek atawa Turki.
  2. Sagala kadaharan ti laut.
  3. Endog. Lamun mungkin, méré leuwih sering dipake tinimbang puyuh. Tapi, inget yen endog kudu dihapus. Leuwih alus pikeun dahar endog pindang atawa hiji omelet pikeun pasangan.
  4. Produk susu jeung kandungan lemak low.
  5. Salah sahiji paporit anjeun sayur, bungbuahan jeung berries (teu kaasup kentang).
  6. Greens. Utamana sipat baguna of arugula, peterseli, dill.
  7. Cereals.
  8. Legumes.
  9. Suung.
  10. Béas coklat.
  11. Sakabeh gandum roti.

Gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat unggal poé: langka iwal

Di handap ieu produk nu diijinkeun jeung komo perlu tapi mastikeun diwatesan jumlah:

  • kentang. Eta bisa pindang di skins maranéhna sakali saminggu;
  • med. Ieu téh cukup produk dina jumlah 1-2 teaspoons hiji poé. Pohara kapaké téh madu cai dina isuk dina hiji burih kosong. Nyiapkeun inuman ieu, ngaleyurkeun a séndok téh madu dina sagelas cai ketok;
  • coklat poék. Saminggu sakali anjeun bisa ngubaran diri ka kotak alam coklat jeung no pangamis jeung aditif séjénna;
  • cream atawa cream haseum. Norma ieu produk per minggu — 1-2 sendok;
  • mentega (10 gram per minggu);
  • kiju teuas (50 gram dina tujuh poe).

Menu of gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat: a categorical ngaréndéng

Di handap ieu produk kudu salilana poho. Kahiji, hatur nuhun ka eta anjeun bakal sok gain beurat, jeung, bréh, maranéhanana balukar ngabahayakeun dina awak kabuktian di seluruh dunya. Jadi, nu hideung daptar produk anu ngaréndéng diwangun ti:

  • smoked;
  • mayonnaise jeung nu séjénna dressings jeung rangkep sauces;
  • alkohol jeung inuman lemes jeung pasteurized juices;
  • susu coklat, toko-meuli cookies jeung candies;
  • barang dipanggang dijieun tipung bodas;
  • daging babi;
  • canned jeung pangan olahan.
hasil

Diet gizi bener pikeun leungitna beurat: naon, aya "ngaruwat"?

Teu mikir nu gizi ditangtoskeun ngawengku nu panolakan of food "pikeun jiwa." Sabalikna, aya loba mangpaat jeung di waktu nu sami amis kadaharan anu bisa didahar tanpa aya ngarugikeun ka awak jeung kaséhatan:

  • sorbets, buah jellies, alam sirop, jeung jellies;
  • homemade oatmeal cookies;
  • buah salads, mousses jeung inuman buah jeung madu;
  • pondok kiju jeung buah jeung berries;
  • prunes, apricots, figs, kaping, jsb.

Gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat

Pikeun fungsi normal tina sadaya organ jeung sistem, protéin, lemak, karbohidrat, vitamin jeung mineral. Jeung di saukur tujuh poé bisa meunangkeun leupas tina 1-2 pon kitu kaleuwihan beurat. Pikeun leungit beurat jeung dahar katuhu, anjeun kudu nuturkeun handap kombinasi produk dina dahareun pikeun hiji minggu:

  • Sasarap: serat + carbs;
  • kadua Sasarap: ngan protéin;
  • dahar beurang: protéin + karbohidrat;
  • snack: buah nu mana wae nu;
  • dinner: ngan protéin;
  • peuting snack: sagelas kefir atawa yogurt tanpa gula.

Gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat di imah: sampel menu

Make pilihan di handap ieu sapopoé hidangan pikeun nyieun hiji individu menu nurutkeun anjeun cravings dahareun. Sabab gizi ditangtoskeun anu teu diet, tapi hiji cara ngajaga kaséhatan jeung umur panjang tina awak anjeun.

Sasarap pilihan:

  • nu mana wae nu bubur jeung susu atawa cai jeung kismis jeung berries, wholegrain roti, green tea jeung madu jeung lemon;
  • sayuran, steamed, seasoned jeung lemon jus jeung bumbu, wholegrain roti bakar jeung kiju;
  • hayam pindang, salad tomat jeung cucumbers jeung cream haseum, kopi jeung susu;
  • endog pindang atawa steam omelette, curd, cau, jus cranberry;
  • cheesecake, Apple, jus jeruk.

Kadua Sasarap:

  • hiji nu mana wae nu sapotong buah + a sakeupeul tina berries;
  • sakeupeul kacangan + dipanggang Apel jeung kayu manis;
  • bungbuahan garing;
  • yogurt + roti;
  • buah puree.

Dahar beurang:

  • sup hayam, sup sayur, Apple;
  • pindang lauk + sayuran steamed, tea;
  • sup vegetarian jeung kacang, kiju roti bakar;
  • bakso steamed jeung saos tomat, sereal bubur, jus;
  • sauteed suung jeung kol, salad seger, oranyeu.

Snacks:

  • keju + jus;
  • yogurt jeung berries;
  • kaca buttermilk jeung bumbu + roti;
  • bungbuahan seger;
  • hiji cookies oatmeal + buah jelly.

Dinners:

  • braised ngora kelenci daging jeung sayuran, tea herbal jeung lemon jeung jahé;
  • dipanggang fillet lauk jeung sayuran, salad tomat jeung cucumbers;
  • pilaf jeung daging sapi ngora, kol salad;
  • sup sayur, steamed bakso jeung saos tomat, salad jeung lobak;
  • kiju, mashed kentang, sayur seger.

Saméméh bed:

  • kaca kefir atawa yogurt;
  • jus seger;
  • sagala sayuran seger;
  • tea jeung madu jeung lemon;
  • jelly.
gadis-éta katuhu-eats

Naon distinguishes hiji diet ditangtoskeun pikeun leungitna beurat pikeun awewe jeung lalaki?

Ieu téh hiji hal patalina jeung masalah loba. Tapi, jawaban basajan pisan — beda dina nu diet katuhu pikeun awewe jeung lalaki téh jumlah protéin per poé jeung total asupan caloric. Lalaki merlukeun 10-20 gram protein hiji poé leuwih ti satengah bikang manusa, jeung total kalori ku 400.

Gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat: harita

Ditilik ku harita, ngan balik ka hiji poean diet ditangtoskeun anu teu kabeh. Tapi jalma anu junun nungkulan maranéhanana heubeul kabiasaan dahar, teu diakuan yén jalan séhat dahar mantuan maranehna poho ngeunaan beurat tambahan, sagging kulit jeung kasakit kronis.

Tip: lamun anjeun teu bisa ngeureunkeun dahar junk dahareun, nyoba ngalakukeun hal eta saeutik demi saeutik. Saminggu sakali angkat ti menu anjeun nyaéta hiji nu paling ngabahayakeun ka awak produk. Ku kituna bakal leuwih gampang pikeun nyiapkeun mental keur jalan anyar dahar.

Gizi ditangtoskeun pikeun leungitna beurat: hasil

Teu nyangka hasil endah pisan geura-giru. Jadi siap yén prosés leungitna beurat jeung recovery bakal jadi slow. Tapi, eta komo pohara alus. Lemes sanggeus kaleungitan pounds tambahan bakal nyegah penampilan tina manteng tanda, cellulite jeung kulit saggy. Pikeun bulan kahiji gizi ditangtoskeun pikeun leungit beurat bener ngan 3-4 pon.