Diét pikeun gastritis

aturan diet pikeun gastritis

Diét pikeun gastritis ngakibatkeun nutrisi hipu, dirancang pikeun ngirangan peradangan dina mukosa lambung. Gumantung kana kaasaman jus lambung sareng tahapan panyakit, sababaraha jinis diét diresepkeun.

Aya prinsip umum dina diet gastritis:

  • Nutrisi pecahan - anjeun kedah tuang 5-6 kali sapoé dina bagian alit;
  • Suhu tuangeun sedeng - tuangeun anu panas teuing atanapi tiris teuing henteu kénging;
  • Dahareun lemak nyaéta tabu pikeun sadaya jinis diét pikeun gastritis tina rupa-rupa étiologi;
  • Rempah lada sareng inuman alkohol anu dilarang pisan;
  • lirén ngaroko.

Diet kanggo gastritis kronis kalayan kaasaman tinggi

Diét pikeun gastritis kronis kalayan ningkatna sékrési diresepkeun, mimiti sadayana, pikeun nganormalkeun kaasaman jus lambung sareng ngirangan manifestasi klinis tina panyakit - nyeri beuteung, nyeri haté, nyeri sirah.

Diét didominasi ku piring tina sayuran pindang, susu sareng produk susu, piring pindang atanapi dikukus tina daging sareng lauk. Kissels (susu atanapi buah), gandum sareng bubur béas, susu utuh, sup parut ngagaduhan sipat enveling anu hadé.

Diét pikeun gastritis kalayan kaasaman tinggi resep pikeun nyerah katuangan ieu:

  • Roti didamel tina tipung rai, muffin sareng bahan bakar seger;
  • Sorrel, rhubarb, lobak, lobak, kol, bonténg, buah-buahan henteu asak héjo;
  • Suung;
  • Kadaharan kaléng tina sagala rupa;
  • Produk susu anu difermentasi;
  • Kacang polong, gandum mutiara, gandum sareng gandum gedang;
  • Gajih, daging séréal.

Sampel menu diet pikeun gastritis kronis kalayan produksi asam tinggi

Pilihan # 1

  • Sarapan: salad sayuran pindang sareng mantega, lauk pindang, kentang tumbuk, téh, minyak;
  • Sarapan kadua: puding kéju pondok sareng apel, jus wortel;
  • Dahar beurang: sup puree sayur, soufflé daging sareng pasta, kompot;
  • Sore snack: susu, biskuit biskuit;
  • Dinner: pangsit teu puguh, téh;
  • Wengi: susu (sadidinten).

Pilihan # 2

  • Sarapan: wortel pindang, ditumbuk ngaliwatan ayakan ku minyak nabati, sosis diét dina casing alami, téh, minyak;
  • Sarapan kadua: kéju pondok buatan imah, kaldu rosehip;
  • Dahar beurang: sup sareng oatmeal, isi hayam pindang, bubur soba, pir compote;
  • Sore snack: jelly tina plum;
  • Dinner: protéin dadar, bubur susu nasi, téh.

Pilihan # 3

  • Sarapan: bit pindang dibumbui sareng minyak nabati, bakso dikukus sareng sangu, mantega, téh;
  • Sarapan kadua: apel dipanggang sareng kismis sareng kéju pondok;
  • Dahar beurang: sup kol, daging pindang, parut ngalangkungan saringan, oatmeal, kompot;
  • Sore snack: susu, croutons;
  • Dinner: semolina, tea.

Pilihan ménu diet gastritis ieu diresepkeun salami jaman remisi klinis. Diét kalayan diperparah gastritis kalayan kaasaman tinggi bénten yén sadaya piring dikonsumsi dina bentuk murni. Ukur potongan potongan daging pindang atanapi lauk anu diijinkeun dua kali saminggu.

Diét pikeun gastritis atropik

Tugas utama diét pikeun gastritis kalayan sékrési ngirangan nyaéta ngamajukeun sékrési jus lambung pikeun asimilasi lengkep kadaharan. Piring kedah dikukus atanapi dikulub, kirang sering diasakan.

Diét pikeun gastritis kalayan kaasaman rendah ngalarang panggunaan katuangan anu nyababkeun ningkat fermentasi dina lambung:

  • Susu sakabeh;
  • Ragi sareng pastry produk;
  • Kadaharan kaléng;
  • Suung;
  • Kekacangan, kol, anggur, lobak, bonténg, bawang sareng bawang bodas;
  • Lard sareng produk roko.

Menu diét pikeun parna gastritis kalayan kaasaman rendah

ménu kadaharan diét pikeun gastritis

Dina gastritis kronis sareng sékrési ngirangan nalika diperparah akut, anjeun kedah tuang puree dina bagian alit. Diét pikeun gastritis atropik kalebet sup lendir tina séréal, mantega, kéju pondok parut, daging pindang, lauk gajih rendah, sayuran sareng buah anu dikocok, séréal kentel kalayan susu, endog pindang lemes, roti bulukan bodas, kurupuk, infus rosehip.

Diét pikeun gastritis akut sareng sékrési dikirangan dianggo salami 3-4 minggu, teras digentoskeun ku jatah kadaharan anu langkung lega. Diét pikeun gastritis dina rémisi diwangun ku sababaraha rupa séréal, daging sareng lauk lauk kukus, sup séréal dina kaldu daging. Potongan lauk, bakso, cutlets digoréng tanpa breading diijinkeun.

Niténan tuang kanggo gastritis atropik, anjeun kedah tuang produk susu (utamina kefir), kéju, rupi-rupi piring tina kiju pondok (puding, soufflés, casseroles), jelly tina buah sareng buah, mousses.

Conto menu diet pikeun gastritis kalayan sékrési rendah pikeun hiji dinten:

  • Sarapan: bakso daging sapi kukus, téh;
  • Dahar beurang: sup barley mutiara dina kaldu daging, cutlets digoréng tanpa breading, kentang tumbuk, jelly apel;
  • Sore snack: teh, kurupuk;
  • Dinner: casserole kéju pondok, bubur oatmeal susu murni, téh;
  • Kanggo wengi: kefir atanapi buah sareng jelly berry.

Diét kalayan ngébréhkeun gastritis dilengkepan ku pengangkatan jus buah sareng sayuran, kompléks vitamin.

Diet kanggo gastritis érotis

Dina diét pikeun gastritis érotis, sup anu konsistén langsing aya dina mimitina. Aranjeunna ngagaduhan sipat amplop anu saé, anu peryogi pisan tina tembok burih anu dikikis. Dina ménu diet pikeun gastritis érotis, bubur didamel tina béas, soba, gandum sareng susu atanapi krim (langkung saé), ditambah ku mantega, kedah aya. Piring daging dikukus (cutlets, bakso), endog pindang lemes, kéju Pondok non-asam homemade, jelly jeung compotes anu wajib dina dahareun.

Perlu dina ménu diet pikeun gastritis akut sareng erosi pikeun ngenalkeun kentang mashed cair, ogé jus tina kentang atah (1 kali per dinten). Sayuran ieu ngagaduhan pangaruh penyembuhan luka anu saé, sareng éta ogé sampurna ngagentos nyeri.

Daptar katuangan anu dilarang dina diét pikeun gastritis kalayan érosi kalebet: sagala kadaharan kaléng, kadaharan gajih sareng gorengan, pastry adonan ragi, buah seger anu raosna raos sareng jus na. Dina diét pikeun gastritis akut tina jinis érotis, teu kedah aya tèh (hideung héjo), kopi, jus tina buah naon waé.