Diét Jepang: ménu, resep, hasil, pro sareng kontra

Diét Jepang pikeun ngirangan beurat awak

Inohong anu saé pikeun impian unggal mojang. Bentuk anu saé pangaruhna henteu ngan ukur pikeun kaséhatan, tapi ogé kana eling manusa. Janten, budak awéwé sareng awéwé anu henteu ngaraos langkung beurat dina dirina sorangan polah langkung percaya diri dina perusahaan jalma sanés.

Tapi henteu sadaya jelema tiasa gumelar tina métabolisme anu hadé anu ngamungkinkeun anjeun tuang sareng henteu gendut. Kusabab kitu, seueur anu kedah tetep fit dina sababaraha cara: ku maén olahraga, diét, tapa sareng pangobatan.

Nanging, masing-masing cara ngabantosan kaleungitan pon henteu gancang, tapi laun. Tapi kumaha upami anjeun kedah ngirangan beurat badan pisan mendingan sareng kirang ti sabulan? Dina kasus sapertos kitu, anjeun kedah leres-leres taat kana menu diet Jepang. Ieu bakal ngabantosan anjeun gancang ngirangan polumeu sareng miceun pon tambahan. Tapi sateuacan anjeun ngamimitian nuturkeun diet, anjeun kedah langkung seueur diajar ngeunaan sagala rupa nuansa sareng rahasia na.

Naon rusiah diet Jepang?

Sabalikna tina namina, diet Jepang opat belas dinten henteu kalebet asakan aheng. Skéma diet didamel salami tilu waktos: tujuh, tilu belas sareng opat belas dinten. Beurat minimum anu bakal leungit nalika diét nyaéta tina lima kilogram sareng seueur deui.

Rahasia nyaéta diét ketat diet Jepang pikeun ngirangan beurat awak. Sarapan bakal ampir-ampir dikaluarkeun tina diét, sareng jumlah hidangan sadayana bakal dikirangan janten tilu. Dina waktos anu sasarengan, diét henteu hartosna aya jajanan nalika istirahat.

Seueur jalma resep pisan kana diet sapertos eusi kalori dina diet Jepang. Ménu sapopoéna kawatesanan pisan ku kalori. Hiji jalma bakal ngonsumsi 700 dugi 1100 kalori per dinten. Salaku tambahan, kombinasi khusus tuangeun bakal ngarahkeun damel awak nuju ngaduruk lemak.

intina tina diet Jepang pikeun ngirangan beurat awak

Kanggo sadayana waktos diét, diét bakal ampir sadayana protéin. Lemak sareng karbohidrat ogé bakal lebet kana awak, tapi dina jumlah anu alit pisan.

Kaleungitan beurat bakal épéktip, sabab ménu na kalebet serat anu cekap.

Jenis Diét Jepang

Aya sababaraha jinis diét Jepang:

  • Diet salami tujuh dinten- anu paling pondok. Éta ngabantosan gancang-gancang kaleungitan éta pon tambahan. Tapi ogé ngagaduhan dikurangan. Awak ngan ukur tiasa ngaleungitkeun cairan anu kaleuleuwihan dina saminggu, tapi henteu tiasa lengkep ngawangun deui. Hasil tina diet sapertos kitu bakal sahenteuna.
  • Diet tilu belas dintenanu pang populerna. Kalayan patuh pinuh ku aturan, éta ngamungkinkeun anjeun kaleungitan ampir sadayana pon tambahan. Awak ngagaduhan waktos kanggo ngawangun deui sareng pangaruh na lami-lami.
  • Diet salami opat belas dinten- bénten ti anu sateuacanna ngan ukur hiji dinten. Teu ngagaduhan bénten anu signifikan. Éta ngan ukur dianggo nalika anjeun raoseun.

Kaleungitan Beurat Dina Diét Jepang: Persiapan

Anjeun ngan ukur tiasa bobo dina énjing sareng resep diet. Sateuacan ngamimitian diet Jepang anu asli, anjeun kedah nyiapkeun awak sareng pikiran pikeun période anu ketat ieu. Léngkah munggaran nyaéta sikep méntal. Diét ketat pisan sareng ngabatesan hiji jalma dina ampir sadayana.

Salami periode ieu, anjeun moal kénging tuang manisan, tipung, digoréng, sareng sajabina. Hésé pisan pikeun nanggung moral. Kituna, sateuacan ngamimitian diet Jepang, anjeun kedah ngémutan yén saatos tujuh / tilu belas / opat belas dinten awak awakna dina kaayaan anu langkung saé. Pon tambahan bakal ngaleungit, pinggulna bakal turun ngirangan. Pikeun ningkatkeun motivasi, anjeun tiasa nyandak poto sonten sateuacana ngamimitian diét sareng ngagantung dina kulkas. Teras candak poto dina dinten panungtung sareng bandingkeun hasilna.

Léngkah kadua nyaéta nyiapkeun awak. Kusabab kanyataanna diet anu ketat pisan, anjeun moal tiasa sacara ketat ngabatesan diét. Kusabab kitu, sababaraha dinten sateuacan ngamimitian diet, anjeun kedah ngirangan seueur tuangeun anu dikonsumsi. Awak kedah bijil kana potongan bagian. Sapertos diét Jepang, kol, lauk, apel, sareng sajabina kedah janten diet utami anjeun.

Aturan Diet

kumaha leungit beurat dina diet Jepang

Salami diét Jepang, henteu sabaraha lami, aya sababaraha aturan anu ketat pikeun dituturkeun.

  • Salami periode ieu, perlu sacara ketat sareng ketat nuturkeun ménu anu dirancang khusus. Entong ngirangan atanapi ningkatkeun jumlah asupan katuangan sadidinten.
  • Ketat nuturkeun konsistensi konsumsi dahareun. Entong gentos jatah sadidinten.
  • Lengser ngaleungitkeun uyah sareng gula tina diét.
  • Inuman cai tilu puluh dugi genep puluh menit sateuacan tuang. Anjeun tiasa ogé inuman antara tuangeun. Entong nginum tuangeun ku cai.
  • Ngaleungitkeun inuman alkohol tina diét.
  • Cegah jajanan antara tuang, henteu paduli kakuatan anu dipikahoyong. Malah sakedik roti, sayuran sareng buah teu kedah dikonsumsi.
  • Sababaraha dinten sateuacan ngamimitian diet, ngabongkar awak.
  • Saatos réngsé diét, lancar balik kana diet anu langkung ageung.
  • Inuman langkung ti dua liter cai sadinten. Volume ieu henteu kalebet kopi sareng téh.
  • Dahareun nalika diét tiasa asak sareng dipanggang, tapi henteu digoréng.
  • Tepung kedah sakaligus.
  • Nyapek sadayana dina waktos tuang.

Menu salami 7 dinten

Diét anu paling pondok nyaéta tujuh dinten. Ménu anu diét di Jepang lumayan tapa, maka éta bakal ampir teu mungkin pikeun masak masakan mana waé tina éta. Hiji-hijina hal anu anjeun mampu nyaéta salad sayur anu dibumbui ku minyak zaitun.

Dinten Hiji

  • Sarapan: cangkir kopi tanpa gula.
  • Dahar beurang: hiji gelas dua ratus mililiter jus tomat, dua endog pindang, salad kol Cina, dibumbui ku minyak zaitun.
  • Dinner: dua ratus lima puluh gram lauk pindang sareng salad engkol seger.

Dinten dua

  • Sarapan: cangkir kopi sareng crouton rye.
  • Dahar beurang: dua ratus lima puluh gram lauk kukus, salad kol seger.
  • Dinner: saratus gram daging sapi pindang. Inuman sadayana nganggo gelas kefir bébas gajih.

Dinten Katilu

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung sareng crouton rye.
  • Dahar beurang: lima ratus gram zucchini digoréng dina minyak nabati.
  • Dinner: dua ratus gram daging sapi pindang, dua endog pindang sareng sajumlah salad kol.

Dinten Kaopat

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung.
  • Dahar beurang: tilu wortel pindang, parut sareng dibumbui ku minyak zaitun. Sapotong kéju (lima belas gram) tina rupa-rupa anu teu asin.
  • Dinner: dua apel beureum.

Dinten Kalima

  • Sarapan: hiji wortel atah, parut sareng dibumbui ku jeruk nipis.
  • Dahar beurang: tilu ratus gram lauk pindang sareng dua ratus mililiter jus tomat.
  • Dinner: dua apel beureum.

Dinten genep

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung.
  • Dahar beurang: lima ratus gram hayam pindang tanpa uyah, kol atanapi salad wortel, dibumbui ku minyak zaitun.
  • Dinner: dua endog pindang sareng salad wortel seger anu dibumbui ku minyak zaitun.

Dinten Tujuh

conto menu diét Jepang salami saminggu
  • Sarapan: sacangkir téh tanpa gula.
  • Dahar beurang: dua ratus gram daging sapi pindang sareng hiji buah: jeruk, apel atanapi pir.
  • Dinner: dua apel beureum.

Diét Jepang: ménu salami 14 dinten

Tujuh dinten kahiji tina diet dua minggu sami sareng diet mingguan. Diét sareng ménu lengkep idéntik.

Dinten dalapan

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung tanpa gula.
  • Dahar beurang: lima ratus gram hayam teu asin anu digodog. Salad engkol sareng minyak zaitun.
  • Dinner: dua endog pindang, hiji wortel parut seger kalayan minyak zaitun.

Dinten salapan

  • Sarapan: hiji wortel atah, parut ku jeruk nipis.
  • Dahar beurang: tilu ratus gram lauk pindang sareng dua ratus mililiter jus tomat.
  • Dinner: Pilih tina dua buah.

Dinten sapuluh

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung.
  • Dahar beurang: tilu wortel pindang, dibumbui ku minyak zaitun. Lima belas gram kéju atos.
  • Dinner: Pilih tina dua buah.

Dinten sabelas

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung sareng crouton rye.
  • Dahar beurang: lima ratus gram zucchini digoréng dina minyak nabati.
  • Dinner: dua ratus gram daging sapi pindang, dua endog pindang sareng sajumlah salad kol.

Dinten Dua Welas

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung sareng crouton rye.
  • Dahar beurang: dua ratus lima puluh gram lauk kukus, salad kol seger.
  • Dinner: saratus gram daging sapi pindang. Inuman sadayana nganggo gelas kefir bébas gajih.

Dinten Tilu belas

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung atanapi téh.
  • Dahar beurang: hiji gelas dua ratus mililiter jus tomat, dua endog pindang, salad kol Cina, dibumbui ku minyak zaitun.
  • Dinner: dua ratus gram lauk kukus, salad kol seger.

Dinten opat belas

  • Sarapan: sacangkir kopi hideung.
  • Dahar beurang: dua ratus lima puluh gram lauk kukus, salad kol seger.
  • Dinner: saratus gram daging sapi pindang. Inuman sadayana nganggo gelas kefir bébas gajih.

Ieu kumaha dinten terakhir diét réngsé. Sakumaha anjeun tiasa tingali, ménu anu diét di Jepang sering diulang, tapi henteu kedah anjeun ngarobih sababaraha dinten. Salaku tambahan, anjeun moal tiasa masak masakan naon waé ogé. Diét anu saé pisan lamun tina "piring" ngan ukur salad sayur saderhana.

Leres parantosan diét

kumaha ngalengkepan diét Jepang pikeun ngirangan beurat awak

Nalika diét anu ketat sareng sesah di Jepang parantos réngsé, anjeun kedah kaluar tina leres-leresna supados henteu ngaganggu awak. Piring tuangeun diét Jepang saderhana, janten anjeun henteu kedah langsung ngadadak kana makanan anu rumit sareng kalori tinggi. Salila diét, beuteung nyata turun sareng diwangun deui. Anjeunna ayeuna badé nyerna katuangan kalori rendah.

Saatos réngsé diét Jepang, ménu na kedah dilegakeun kalayan lancar pisan. Diét utami kedah séréal, panggunaanna kedah ditempatkeun dina tuang anu béda. Sapertos diét Jepang, lauk sareng daging leueur kedah dikukus atanapi dipanggang. Langkung saé ditolak katuangan anu digoréng.

Sapertos sareng diét Jepang, buah kedah janten bagian anu teu integral tina diet. Éta tiasa dikonsumsi dina jumlah anu seueur, tapi tanpa fanatisme. Éta ogé langkung saé nyerah buah amis sakedap. Saatos beres diét, anjeun tiasa ngabalikeun tuangeun. Sagala jinis muesli atanapi kefir sampurna pikeun aranjeunna.

Ménu sareng hasil diét Jepang aya hubunganana. Kituna, anjeun tiasa kaleungitan pon tambahan ngan ku patuh ketat kana ménu. Ogé, saatos saminggu atanapi dua parantos kalangkung, anjeun kedah taat kana nutrisi anu leres sareng ngaluarkeun tuangeun anu amis sareng aci. Anjeun kedah ngagentos manisan ku roti. Snacks anu lezat kedah diwanohkeun lalaunan kana diet, hatur nuhun pangaruh tina diet bakal langkung lami.

Diét pasca-diet kedah sami sareng anu dienalkeun saminggu atanapi dua. Beuki lila periode pamulihan, beuki lila hasilna bakal awét. Upami, langsung saatos réngsé, anjeun sapinuhna balik deui kana tuangeun anu lami, maka kilogramna ogé bakal énggal deui. Anjeun ogé kedah nginum sahenteuna dua liter cai unggal dinten.

Diét Jepang: Kauntungan

Pro sareng kontra tina diet Jepang pikeun ngirangan beurat awak

Sateuacan anjeun ngamimitian "puasa", anjeun kedah membiasakeun diri kalayan sagala pro sareng kontra diét Jepang pikeun ngirangan beurat awak. Awéwé Jepang ngagaduhan seueur kaunggulan.

Upami anjeun leres-leres nuturkeun sadaya aturan, anjeun tiasa kaleungitan dugi ka dalapan kilogram dina dua minggu. Nanging, beurat ieu kedah leres-leres tambahan.

Diét Jepang ngamungkinkeun anjeun ngirangan beurat dina waktos anu singget. Salaku conto, upami anjeun kedah bénten-bénten dumasar titimangsa anu pasti dijadwalkeun pikeun acara penting, atanapi pakansi anu diantos-antos dina cakrawala, maka éta "awéwé Jepang" anu bakal ngabantosan anjeun gancang ngawangun awak.

Nalika diét, awak ngaluarkeun sadaya racun. Ieu kajantenan kusabab panolakan lengkep alkohol, uyah, gula sareng tipung. Najan kanyataan yén ménu diet rada modéren, jalma henteu ngaraos ngarecahna. Diét anu dipilih kalayan leres ngabantosan sacara gampang mindahkeun dahareun, ampir henteu karaos lapar.

Sareng, tangtosna, henteu tiasa gagal nyebatkeun kaunggulan utama diét Jepang - épék jangka panjang dina awak. Salila "awéwé Jepang" awak diwangun deui, padamelan na robih sareng metabolisme ningkat. Hatur nuhun kana ieu sareng nutrisi anu saé di hareup, anjeun tiasa ngajaga pangaruh diét pikeun waktos anu lami. Upami anjeun henteu buru-buru kana kolam renang anu langsung sareng langsung ngalih kana tipung sareng amis, maka anjeun moal tiasa mikir ngeunaan larangan diet pikeun sababaraha taun ka hareup.

Kakurangan Diet

Sapertos diét naon waé, awéwé Jepang ngagaduhan kakurangan sareng kontébat. Salaku conto, upami anjeun henteu nuturkeun kursus diét lengkep sareng balik kana diét anu biasa, maka kilogram anu leungit bakal balik sareng "réréncangan". Kituna, penting pisan pikeun meunteun menilai kamampuan anjeun sareng ngartos naha anjeun bakal sanggup nahan beban sapertos kitu. Upami henteu, maka anjeun tiasa ngalih kana diet anu béda sareng kirang ketat.

pangan naon anu tiasa didahar dina diet Jepang

Anjeun kedah nuturkeun diét henteu langkung ti dua minggu, upami metabolisme bakal kaganggu. Konsumsi kopi hideung anu kuat tiasa négatip mangaruhan awak.

Kusabab diét henteu saimbang, jalma moal nampi jumlah karbohidrat, protéin sareng vitamin sanés anu diperlukeun salami diét. Maka, penting pikeun nginum vitamin salami dua minggu ieu.

Diét ogé ngagaduhan kontraindikasi anu ketat:

  • Panyakit métabolik: diabetes, obesitas jeung sajabana.
  • Parobihan dina sistem éndokrin: ménopause, kakandungan, lactation jeung sajabana.
  • Kasakit ginjal (pyelonephritis), ati (hépatitis), gangguan sistem kardiovaskular (tekanan darah tinggi sareng handap, jst. ).
  • Gastritis.

Ulasan Diét Jepang

Sakumaha seueur jalmi, seueur teuing pendapat. Maka, henteu heran pamendak ngeunaan diet Jepang tiasa dipendakan pisan-rupa. Tapi henteu paduli anu pro sareng kontra diét Jepang, éta henteu tiasa ditolak yén éta épéktip pisan pikeun merangan pon langkung.

Pendapat jalma anu parantos nyobian diet Jepang nyalira dibagi kana dua kem. Anu baheula, anu aya di minoritas, nyatakeun yén cilaka tina diet Jepang langkung ageung tina manpaatna. Pasién sapertos nyatet yén diét henteu masihan hasil anu katingali, sareng ekspektasi na teu kacumponan. Nanging, ulasan sapertos kitu sering ditingalkeun ku anu henteu tiasa ngungkulan dirina sorangan sareng murag di awal atanapi di tengah jalan.

Janten, upami anjeun henteu ngalengkepan diét, maka moal aya hasilna. Nanging, upami anjeun ngempelkeun jajanan dina tuangeun, nambihan produk kana ménu, henteu leres-leres ninggali uyah sareng gula, maka sanajan dina kasus sapertos kitu hasilna moal ngaraosan. Diét bakal ngabantosan miceun pon tambahan waé ku patuh ketat kana aturan.

Jalma anu teuing ujug-ujug balik kana diét tadi tétéla henteu sugema sareng tuangeun. Dina kasus sapertos kitu, pon tambahan direkrut rada gancang. Salaku tambahan, sering beuratna janten langkung tibatan éta sateuacan diét.

Aturan diet Jepang

Pasien sanés, jalma anu sanggup ngarengsekeun diét sareng kaluar kalayan lancar, tinggalkeun tanggapan anu positip pisan. Katresna sareng awéwé nyatet yén diét ieu ngabantosan gancang sareng henteu aya rasa nyeri kaleungitan beurat tambahan. Leres, aranjeunna nyerat yén nyerah uyah mangrupikeun hal anu paling sesah, yén diet éta goréng pisan, yén sesah ngajagi diri tina jajanan sareng rusak. Tapi, sakumaha aranjeunna nunjukkeun, hasilna sia kasusah.

Tapi penting pikeun terang pendapat diét sanés ngan ukur pikeun jalma-jalma anu ngalaman pikeun nyalira. Penting pikeun terang naon anu ditingali dokter sareng ahli nutrisi dina diét ieu. Para ahli nyatet yén lamun jalma henteu ngagaduhan kontéksipikasi kanggo dianggo, maka anjeunna tiasa aman terjun kana diet mingguan atanapi dua minggu.

Dokter nyatet yén saatos ngalengkepan diét, metabolisme awak bakal ningkat. Ogé, ku jalan kaluar anu leres, anjeun tiasa ngarepkeun hasil anu panjang. Ahli gizi ogé ngingetkeun yén saatos béakna istilah, sababaraha kilogram kedah uih deui. Entong sieun, ieu prosés normal.

Nanging, dina waktos anu sami, dokter nyerat yén "awéwé Jepang" ngarujuk kana diet rendah kalori, nalika anjeunna henteu saimbang pisan. Aya seueur lemak anu lebet kana awak, tapi sababaraha karbohidrat kompléks. Ku alatan éta, sapanjang diet, anjeun kedah ngupingkeun ati-ati ku nyalira. Kirang ngarareunah dina dinten awal normal, tapi upami kaayaan kasihatan ngan ukur parah di payunna, maka anjeun kedah ngagantungkeun tuangeun. Réaksi awak ieu nunjukkeun yén éta mangaruhan teuing kana awak. Dina kasus sapertos kitu, anjeun kedah ngahubungi ahli diet sareng konsultasi sareng anjeunna.

Ogé, dokter nyatet yén diét Jepang nyaéta setrés. Sareng sering anjeun henteu kedah nganggo éta. Selang minimum antara aranjeunna nyaéta tujuh bulan.

16.11.2020