Diét "Paporit": dasar, ménu sareng hasil

Skéma tuang "Paporit" diwangun dumasar kana sababaraha dinten ganti puasa sareng panggunaan hiji jinis tuangeun. Metoda ieu ditujukeun pikeun ngagancangkeun prosés metabolisme sareng réduksi anu signifikan dina kandungan kalori dina diet, maka ku sabab éta, leungitna beurat gancang salaku hasilna.

Dasar-Dasar Program Ngirangan beurat badan

prinsip nutrisi dina diet karesep

Intina ngagolakkeun kana ganti produk anu ketat ku beurang. Najan kanyataan yén aya sababaraha pilihan diét, prinsipna tetep sami: buah, sayuran sareng protéin silih berganti sareng dinten nginum.

Modeu ieu maksa awak nganggo maksimal sumberdaya pikeun ngolah hiji jinis tuang sareng ngajaga fungsi anu penting. Bédana durasi, asupan kalori unggal dinten, sareng ayana atanapi kamampuan pikeun ngantepkeun rélaxasi.

Variasi ogé bénten-béda dina garis pipa anu tersirat salaku hasil tina matuh. Janten, pilihan mingguan klasik ngalibatkeun panurunan beurat awak janten 5 atanapi 7 kilogram, sedengkeun 14 dinten tiasa nyayogikeun 10 kilogram perawatan.

Aturan Diet

Kengingkeun kaleungitan beurat maksimum nalika ngagunakeun program sapertos kitu ngan ukur tiasa dipandu ku aturan anu teu dikedalkeun anu parantos muncul dina pengikut nalika dianggo.

  • Ngan 1 jenis produk. Dina dinten nginum, anjeun moal tiasa milari tuangeun. Daging dina kaldu henteu cocog, sareng sapotong kéju kalayan tèh henteu kénging. Ngan cair sareng ieu intina pangaruh anu ngarangsang tina tuang sapertos kitu.
  • Kontrol jilid sareng kalori. Entong hilap sup, kefir, susu sareng cairan sanésna ngagaduhan nilai énergi, sapertos buah sareng sayuran, sareng anu sanésna. Pamakéan anu teu kakontrol ku aranjeunna bakal ngaruksak hasilna atanapi henteu ngijinan ngahontal éta pisan.
  • Kapercayaan kana kersa sareng karaharjaan. Pikeun mutuskeun pola tuangeun sapertos kitu, anjeun kedah gaduh pangalaman dina ngalaksanakeun dinten puasa sareng kayakinan kana kamampuan awak nahan aranjeunna tanpa ngakibatkeun akibat serius.
  • Wates waktos. Saatos ngarasa épéktipna, anjeun henteu kedah raos sareng manteng program salami 3 atanapi 4 minggu. Ieu négatip bakal mangaruhan kaséhatan sareng karaharjaan umum ogé. Nutrisi anu henteu saé sapertosna ngan ukur tiasa ditampi pikeun waktos anu pondok.

Ahli gizi condong nganggap durasi optimal tina diet rendah kalori "Favorit" 7 dinten. Pamakéan jangka panjang éta nyababkeun gangguan hormonal sareng kacapean saraf.

Dahareun tina diet anu disarankeun

Dibikeun yén aya sababaraha bédana dina variasi diét, dasarna tetep sami:

  • bungbuahan, malih, henteu ngaluarkeun anu amis sareng aci, sapertos: anggur, pisang sareng sababaraha jinis apel;
  • Sayuran
  • , sareng ku peringatan anu sami, éta patut dibatesan panggunaan kentang sareng waluh;
  • kaldu daging langsing sareng minimum rempah; disarankeun nyerah uyah kanggo nyabut kaleuleuwihan cai;
  • produk susu anu difermentasi: kefir, susu, yogurt alami sareng kéju pondok;
  • daging pindang sareng lauk, sakumaha aturan, éta tiasa dikonsumsi dina akhir diét.

Tapi jajanan dina bentuk siki sareng buah henteu disayogikeun pisan. Pikeun ngaraos pangaruhna, anjeun kedah leres-leres nuturkeun program sareng henteu ngantep panyimpangan, sanaos anjeun leres-leres hoyong.

Variasi Menu Diét Favorit

Ayeuna aya 5 versi populér tina pola makan ieu sareng masing-masing na saé kalayan cara masing-masing. Pilihan anu langkung lami langkung saimbang, sedengkeun anu langkung pondok ngagaduhan tingkat parah sareng watesan maksimum. Sareng, sanaos kitu, aya tren utama dina kabentukna diet.

Poé Nginum

Éta nganggap panggunaan cai anu teu terbatas, dekok hérbal, téh henteu gula sareng susu sedeng, kefir, kaldu rendah gajih sareng jumlah uyah minimum. Isuk-isuk, anjeun tiasa nganggo smoothies, jus sayuran sareng inuman buah. Sumawona, susu sareng produk susu kedah dipilih kalayan perséntase minimum eusi gajih, sareng jus seger kedah dilebur ku cai.

Compotes amis, minuman berkarbonat, alkohol leres-leres dikaluarkeun, sanaos salah sahiji pilihan nganggap panggunaan anggur beureum garing.

Sayuran

naon anu anjeun tiasa tuang dina dinten sayuran dina karesep diet

Dina dinten-dinten sapertos kitu, anjeun tiasa tuang sayuran dina bentuk naon waé. Éta tiasa rupa-rupa salat, diasah ku serelek minyak, diasakan atanapi dipanggang, dipanggang atanapi dikulub zucchini, wortel, sadaya jinis kol, tomat, bonténg sareng cabé.

Sajian tina piring sayuran naon waé henteu kedah langkung ti 300 gram.

Buah

3 kilogram buah diitung per dinten. Tapi sanés kedahna apel, anggur sareng pisang anu amis. Tapi pir, plum, kiwi, jeruk bali, melon sareng samangka sampurna.

Dinten Protéin

Gizi janten saimbang. Menu na tiasa kalebet udang, lauk atanapi daging. Endog bodas, kéju pondok, atanapi kacang-kacangan ogé henteu kunanaon. Tapi bagian ketatna dugi ka 200 gram. Henteu kedah langkung ti 5 tuangeun sapertos kitu per dinten.

Sareng ayeuna langkung seueur perkawis kumaha grafikna tiasa milari durasi anu béda tina diet "Favorit".

5 dinten pilihan

Ieu mangrupikeun metode anu paling pondok, ngaleungitkeun protéin sareng ngalancarkeun. Aranjeunna kedah dianggap salaku kabutuhan, tapi ieu parantos aya dina nurani jalma anu parantos milih salah sahiji variasi. Diperkirakeun leungitna beurat 3-5 kilogram.

  • Dinten kahiji - ngan ukur cairan.
  • Anu kadua buah.
  • Anu katilu nginum deui.
  • Anu kaopat sayuran.
  • Anu kalima nginum seueur cairan.

Pilihan Mingguan

Variasi ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling populér. Salami periode ieu, masih teu mungkin pikeun capé kana kakirangan nutrisi sareng ngarugikeun awak henteu tiasa ditanggung, sanaos kitu, éta nganggap larangan anu teu ketat pisan. Kalayan puffiness sareng kaleuwihan beurat, anjeun tiasa ngirangan dugi ka 10 kilogram, garis pipa anu biasa nyaéta 5 atanapi 7.

  • Dinten kahiji nyaéta nginum.
  • Dinten kadua - buah.
  • Poé katilu - kadaharan protéin.
  • Poé kaopat - cairan.
  • Dinten kalima - sayuran.
  • Dinten ka genep - nginum deui.
  • Katujuh - tuang saimbang sareng kaldu, daging sareng sayuran dina bagian anu henteu langkung ti 200 gram.

10 dinten program

Skéma jangka panjang nunjukkeun sababaraha panyimpangan tina skéma klasik. Nanging, épéktipitasna nunjukkeun dugi ka 7 kilogram leungitna beurat.

  • Dinten kahiji - nginum produk susu anu difermentasi sakitar 2 liter.
  • Dinten kadua - buah-buahan, tapi henteu langkung ti 2 kilogram.
  • Anu katilu nyaéta kéju pondok, langkung saé henteu aya gajih, kalayan ngan ukur 500 gram 100 kanggo unggal tuang.
  • Dinten kaopat - squash caviar, langkung saé buatan bumi, kanggo ngaluarkeun gula sareng sajumlah ageung minyak, 800 gram per dinten.
  • Kalima - 100 gram coklat poék kualitas luhur sareng inuman anu teu terbatas.
  • Dinten kagenep - apel henteu manis anu héjo sakitar 1, 5 kilogram.
  • Katujuh - Anjeun kedah manteng 400 gram kéju rendah gajih per dinten.
  • Dinten kadalapan - nyiapkeun salad kol sareng hiji liter jus tomat sateuacanna.
  • Dinten kasalapan - tuangeun pon pon daging, sareng ngan ukur daging langsing.
  • Kasapuluh - sayuran dina bentuk campuran sareng bumbu sareng bumbu.

Skéma salami 14 dinten

menu sampel paporit diet

Ieu mangrupikeun pilihan anu pangpanjangna sareng anu leres-leres pundung ku ahli nutrisi. Ngirangan beurat badan tiasa 10-12 kilogram, tapi kagorengan kasihatan sareng setrés parna dimungkinkeun.

  • 3 dinten munggaran - kefir dina jumlah anu teu aya watesna, tapi inuman panas dileungitkeun.
  • Anu kadua nyaéta apel dina bentuk naon waé: parut, seger, dipanggang.
  • Masih anu sanés mangrupikeun hayam sareng cai, salami sadinten anjeun tiasa ngandelkeun sakilogram daging anu dikulub atanapi dipanggang dina kombinasi sareng cai masih.
  • 3 dinten kaopat paling asli, paling saé kanggo itunganana, sabab unggal tuangeunana sagelas anggur beureum garing kalayan 40 gram kéju atos gajih rendah.
  • Sésana 2 dinten - stews sayuran sareng sup sayuran langsing.

Diét sesah

Ieu mangrupikeun grafik anu disingkat tina skéma saméméhna dina satengah garis waktu. Pantes ngaharepkeun garis pipa 7 kilogram.

  • 2 dinten munggaran - kefir.
  • Anu katilu nyaéta apel héjo anu henteu manis.
  • Anu kaopat, kalima sareng kagenep mangrupikeun daging hayam sareng cai hérang.
  • Katujuh nyaéta sapotong kéju sareng segelas anggur beureum.
Henteu paduli kumaha pikaresepeun varian anu dipilih tina diet "Favorit" sigana, anjeun kedah pastikeun kasehatan anu saé sareng henteuna kontéksipikasi pikeun panggunaan na.

Cara Ngaluarkeun Diét Anjeun Aman

Gizi anu goréng sareng leungitna beurat gancang ngabutuhkeun program anu lancar. Anjeun kedah nyetél salami 30 dinten balikeun deui kana wirahma anu biasa sareng ngabongkar biasa nganggo salah sahiji dinten anu anjeun pikaresep.

Aturan dasarna nyaéta:

  • diét kedah dirobih dina sedeng, ngenalkeun 1 atanapi 2 produk kana ménu;
  • salami sasih, eusi kalori dina diet henteu kedah langkung ti 1800 Kcal;
  • kagiatan fisik teu kedah hilap;
  • rezim nginum kedah dijaga salami mungkin, sahenteuna 1, 5 liter per dinten;
  • ngabongkar momotanana tiasa dilaksanakeun henteu langkung ti sakali saminggu.

Kauntungan sareng Kalemahan

Sapertos program leungitna beurat anu sanés, diet ieu ngagaduhan pro sareng kontra.

Pro sareng Kontra Diet Paporit

Diantara sipat positip:

  • leungitna beurat gancang;
  • anjeun tiasa ngarobih durasi diét;
  • mungkin pikeun ngarobih ménu;
  • beberesih awak lumangsung lancar sareng épéktip.

Sareng upami urang nyarioskeun kakirangan anu diucapkeun, maka anu paling jelas nyaéta:

  • lapar tetep;
  • ngangsonan pencernaan;
  • nyumbang kana turunna seukeut dina tekanan;
  • nyababkeun ngarareunah sareng kalemahan.

Nanging, seueur manifestasi gumantung kana ciri-ciri organisme. Jalma anu séhat langkung gampang ditolerir, sedengkeun dina lemah saeutikna éta ngabalukarkeun akibat serius.

Contraindications pikeun panggunaan

Diét sapertos kitu sareng diét anu goréng sareng larangan anu ketat disarankeun ngan ukur pikeun jalma anu séhat.

Teu kedah dianggo ku:

  • gagal jantung;
  • gastritis sareng borok lambung;
  • diabetes;
  • pamulihan pasca operasi;
  • kakandungan sareng laktat;
  • panyakit ginjal.

Épéktipitas tina diet "Favorite"

Kalayan beurat beurat, seueur anu tiasa miceun ngan ukur sababaraha kilo, ieu lumayan normal. Tapi ku surplus serius kalayan panggunaan anu berkepanjangan, garis pipa anu mungkin tiasa 12 kilogram. Nanging, pangaruhna tiasa gancang leungit, sabab cai bakal balik deui kana awak, sareng ku transisi ka rézim normal, jaringan adiposa laun bakal mimiti balik. Maka, kaluar sareng program perawatan jangka panjang kedah direncanakeun.

Diét karesep sampurna pikeun jalma-jalma anu hoyong kaleungitan jumlah kaleuwihan beurat dina waktos anu paling pondok. Penting pikeun milih pilihan anu pangmerenahna anu moal nimbulkeun kasulitan atanapi ngarugikeun kasihatan anjeun dina prosés. Saatos sababaraha waktos, pangaruhna tiasa ningkat ku ngulang diét "Favorit".